Breuk in rioolpersleiding Spoordonk - Oirschot

31 juli 2017
Op zoek naar de breuk in de persleiding Spoordonk-Oirschot, dd 28 juli 2017. | © Waterschap De Dommel
Werkzaamheden om de breuk in de persleiding Spoordonk-Oirschot te repareren. 28 juli 2017. | © Waterschap De Dommel
Een bermsloot is afgedamd om verspreiding van vervuild water, dat door een breuk in de persleiding Sppordonk-Oirschot hier in gekomen was, te voorkomen. 28 juli 2017. | © Waterschap De Dommel

Vrijdagmiddag 28 juli, om omstreeks 17.30 uur is er een breuk geconstateerd in een rioolpersleiding van Waterschap De Dommel. Door deze persleiding gaat het rioolwater van Spoordonk naar het gemeentelijk riool van Oirschot. Uit de leiding is rioolwater in een sloot terecht gekomen. De sloot is diezelfde avond nog afgedamd en de leiding is blootgegraven om te kijken waar de breuk precies zit. De breuk zat in de buurt van de weg Gijzelaar nabij de kruising met de weg Melklanden in het buitengebied tussen Spoordonk en Oirschot.

Zaterdag is de leiding weer gerepareerd. De vervuilde sloot is schoongemaakt en de zanddam weer weggehaald. Het vuile water is zaterdag met giertonnen teruggevoerd naar het rioolgemaal in Spoordonk en is via de gerepareerde persleiding via Oirschot naar de rioolwaterzuivering in Sint-Oedenrode gegaan.
Zaterdag om 16.00 uur was alles weer in werking. De kale plekken door het graafwerk worden de komende dagen weer ingezaaid en de vervuilde bermsloot gemaaid en schoon gemaakt.