Wateroverlast
Wateroverlast
Wat kan ik doen bij wateroverlast?
Hieronder vind je een overzicht van wie je in welke situatie kunt bellen. Bij hevige regenval of storm wordt vaak het alarmnummer 112 gebeld. Bij levensbedreigende situaties is dat inderdaad de goede keuze. Toch zijn veel meldingen van wateroverlast niet direct levensbedreigend. Kijk wat voor jou van toepassing is.
Wateroverlast melden
Als waterschap houden wij ons vooral bezig met de waterstanden in de grote waterlopen en beken en met de veiligheid van de keringen. Heb je een melding van wateroverlast? Neem contact met ons op of doe een melding via de onderstaande knop.
Natte kelder: wat nu?
Als het veel en lang regent, stijgt de grondwaterstand. Een hoge grondwaterstand kan leiden tot water in kelders en kruipruimtes. Meer informatie over natte kelders en wat je ertegen kunt doen.
Wat kun je van ons verwachten?
Wateroverlast is niet op elke plek in ons gebied te voorkomen. Wat kun je in natte periode van ons verwachten?
Grondwaterstand
We houden de grondwaterstanden continu in de gaten. Dat doen we met peilbuizen in de grond, die elke dag data aanleveren. Bekijk hier de actuele grondwaterstand.
Na regen reageert het grondwater; dat stijgt langzaam. In beekdalen geeft dat eerder wateroverlast dan op de hogere gronden. In een dal zit grondwater dichter onder maaiveld.
Laatste nieuws over nattigheid in ons gebied
Liveblog wateroverlast
In een periode van flinke wateroverlast werken we met een liveblog. Daarin lees je kort hoe het ervoor staat in het Dommelgebied. Als er nieuws over de wateroverlast te melden is, staat dat in het liveblog.
Veelgestelde vragen wateroverlast
Wil je weten hoe het komt dat je last hebt van water in je kelder of kruipruimte, wil je wateroverlast melden of heb je andere vragen over wateroverlast? Hieronder vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.